fbpx

Intr-o lume in care globalizarea ne indeamna tot mai mult la folosirea unui limbaj comun, engleza devine ancora d in viata de zi cu zi – la locul de munca, acasa, cu prietenii pe Zoom, la scoala, la TV, pe Internet, adica oriunde exista comunicare, dorinta de dezvoltare si invatare.

Multa vreme s-a crezut ca a creste copilul intr-un mediu bilingv il incetineste din punct de vedere al performanței academice si intelectuale. Recent s-a observat ca la testările cognitive, copiii bilingvi au performante crescute. Acest lucru a atras atentia cercetatorilor care au descoperit ca trecerea de la o limba la alta este o abilitate a creierului care are impact asupra atentiei, planificarii, memoriei, creativitatii si rezolvarii problemelor

Cunoasterea unei limbi de circulatie internationala a fost dintotdeauna un avantaj si un diferentiator. In contextul actual, cunoasterea unei limbi straine si a limbii engleze in special, a devenit o abilitate nenegocialiba. Este deja o nevoie.

Nu exista limita de varsta in ceea ce priveste invatarea limbilor straine. O data cu varsta, ni se schimba interesele (si creierul), deci si uneltele pe care ne putem baza in invatare. Dar, in orice moment, avem resursele necesare pentru succes, chiar daca ele se cheama Baby Shark, Harry Potter sau Oxford Learner’s Dictionary.

26 noiembrie septembrie 2020

Forbes Brands for Kids premiaza toate acele branduri care au castigat, prin calitatea oferita sau increderea pe care o transmit, un loc special in alegerile parintilor pretentiosi, iubitori de calitate.

Summit Forbes Brands For Kids abordeaza teme legate de branding si se vor dezbate subiecte de actualitate ce tin de alimentatie, ingrijire, sanatate si, nu in ultimul rand, stil de viata. Pe aceeasi scena vor urca pentru discutii reprezentanti de brand, consumatori, dar si autoritati (din sectorul medical, educatie, psihologie).

Crezi sau nu, fluenta in limba engleza se leaga strans de increderea in sine. Totul vine din modul cum am fost invatati sa ne raportam la greseala, din temerile pe care le avem, care se transpun inclusiv in frica de a vorbi in limba engleza. Acestea nu sunt neaparat legate de vorbitul intr-o limba straina sau vorbitul in public, ci mai degraba sunt generice. Teama de esec, de greseala, de a nu face lucrurile perfect, de a fi judecat de catre ceilalti, teama de penibil, slaba incredere de sine sunt doar cateva dintre barierele unei comunicari eficiente in engleza.

Vrei sa studiezi la o facultate din Marea Britanie? Din Anglia sau Scotia? Sau vrei sa urmezi un master in Marea Britanie? Daca da, cu siguranta, iti pui intrebari precum: „Care sunt conditiile de admitere dupa Brexit?”, „Ce se schimba in perioada de tranzitie?”,  „Mai pot accesa un imprumut pentru studii in UK anul acesta?”, „Pot obtine finantare pentru a studia in UK dupa perioada de tranzitie?” Ne-am documentat din surse oficiale, pentru a-ti raspunde la toate aceste intrebari.

Formam grupe de maxim 10 cursanti, suficient de putini incat sa fie timp pentru toti, suficient de multi incat să cream cursuri interactive. Credem ca mediul de invatare al limbii engleze este bine sa fie cat mai aproape de cel autentic. De aceea cursurile noastre se desfasoara exclusiv in engleza, cu accent pe conversatie si interactiune naturala in engleza.

Centrul de limba engleza Flying Colours, fondat de profesorul Mirela Ursu, cu o experienta de 20 de ani in domeniul educatiei, a mutat cursurile de limba engleza in mediul online in perioada aceasta. Totodata, profesorii centrului au luat decizia de a oferi in mod gratuit cursuri copiilor cadrelor medicale aflate la datorie in aceasta perioada.

Suntem de acord cu toții: limba engleza face parte din categoria limbilor puternice ale prezentului (este limba oficiala in peste 50 de tari ale lumii) si considerata “lingua franca”, principala limba utilizata in domenii precum comertul, turismul, transporturi, diplomatie si afaceri. Ea ne deschide lumea la propriu. In conditiile In care peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca limba straina si aproape 400 milioane sunt vorbitori nativi ai acestei limbi, este de la sine inteles de ce sustinem acest fapt.

Cand ai citit titlul, poate ca ti-ai spus : “Cum?! Orele de limba engleza de la clasa nu mai sunt de ajuns? Meditatiile nu mai sunt eficiente?” Dacă obiectivele copilului tau si ale voastre ca parinti sunt atinse, atunci da, sunt de ajuns! Insa, multi parinti considera ca evolutia copilului lor este prea lenta la scoala de stat si la meditatiile private.

Engleza este peste tot! Ai nevoie sa cunosti engleza, cel putin la nivel de incepator, la locul de munca, atunci cand calatoresti in strainatate sau cand navighezi pe Internet. Fie ca asculti ultima melodie a lui Beyonce pe YouTube, fie ca te joci World of Warcraft sau ca urmaresti un film pe Netflix, astazi intri in contact cu limba engleza permanent, iar cunoasterea sau necunoasterea acesteia face diferenta.

Pentru Mirela Ursu pasiunea pentru predat a fost dintotdeauna. De mica se visa profesoara. Iar dorinta ei a pornit dintr-o intalnire cu destinul. Profesoara de engleza pe care o avea in gimnaziu i-a fost model, era blanda, cu o pronuntie superba, eleganta, luminoasa. Si din momentul acelei intalniri a stiut ca vrea sa fie profesoara, sa ajute viitoarele generatii sa creasca frumos.

Ce oportunitati de cariera sau afaceri iti ofera cursurile de limbi straine? Interviu la Canal 33 in cadrul emisiunii Consultanța in afaceri. Moderatorul Radu Ciofu o are ca invitata pe fondatoarea Centrului de limba engleza, Flying Colours, Mirela Ursu. Misiunea si valorile companiei, echipa din spatele acestui business si modul de  abordare – “la Flying Colours credem ca un profesor memorabil nu preda engleza, ci isi ajuta cursantii sa invete limba engleza”.

Cum poti fi 100% sigur ca vei promova cu succes un examen pentru un atestat la limba engleza? Pentru ca studiul nu este intotdeauna suficient, o antreprenoare locala a gandit un concept educational care ii ajuta pe elevii din Romania sa se asigure ca vor promova examenele in limba engleza. Inovatia pe care o aduce conceptul sau în peisajul de business romanesc i-a adus titlul de #GAMECHANGER-ul saptamanii in cea de-a zecea saptamana a campaniei #GAMECHANGERS, realizata alături de Telekom România.

Pe piata educationala bucuresteana din ce in ce mai concurentiala, Centrul de limba engleza Flying Colours opteaza pentru “calitate” si nu „cantitate”. Cu o experienta solida in educatie, Mirela Ursu a pus acum 9 ani bazele acestui business, iar excelenta in educatie a fost obiectivul strategic inca de la inceput. Insusi numele brandului in traducere inseamnă „examene luate cu brio”.

23 septembrie 2019

Totul a pornit din anul in care salariile din invatamant au fost reduse. Oricat de frustrant a fost momentul, mi-au venit în minte cuvintele lui J.F.Kennedy: „Intreaba-te ce poti face tu pentru tara, nu ce poate face tara pentru tine.” Asta m-a provocat sa ma gandesc … si am avut la acel moment un punct de inflexiune, in care m-am întrebat ce vreau sa realizez in viitor, la nivel personal, dar si la nivelul societatii. Asa a aparut Flying Colours = Profesionalism. Curaj. Viziune

Cred in puterea limbii engleze de a transforma visele fiecarui copil, adolescent sau adult in realitate. Cunoasterea limbii engleze vine la pachet cu o mai buna incredere de sine, dezinvoltura, curaj. Joburile actuale deja implica multa engleza, studiul in strainatate e din ce în ce mai accesibil, calatoriile in afara tarii nu mai sunt un lux, asa ca in lumea de maine engleza pare sa fie nenegociabila”, menționeaza fondatoarea Mirela Ursu.

Va mai amintiti anul in care Guvernul Boc a redus salariile in invatamant? Intr-o societate in care toti s-au suparat și s-au simtit descumpaniti, au existat oameni care au luat-o ca pe o provocare si nu ca pe o pierdere. Bazandu-se pe profesionalism, cu mult curaj si cu viziune, o profesoara de limba engleza a vazut la acel moment o oportunitate de investitie buna si de cursa lunga. Insusi numele brandului in traducere inseamna „examene luate cu brio”.