PROIECTE SI CAMPANII RESPONSABILITATE SOCIALA

Sprijinim comunitatea cu activitati educative si voluntariat

Engleza pentru copiii cadrelor medicale

ShoeBox.ro

Campanii Crucea Roșie

Campanii pentru copiii defavorizati

Credem ca unul dintre aspectele cele mai importante care ne definesc este urmatorul: sa ajutam”. Cat putem, cum putem si sa vrem sa daruim din suflet. Sa sustinem copiii din mediile defavorizate in dorinta lor de a invata si de a avea un viitor mai bun. 

Cu acest gand am pornit in dorinta noastra de a face bine, de a-i ajuta pe cei ce au mai putin ca noi si au nevoie de sprijin in educatie. In tot acest demers avem “langa noi” si “cu noi” comunitatea parintilor si cursantilor, care ne ajuta si sunt langa noi ori de cate ori este nevoie. 

Engleza pentru copiii cadrelor medicale a fost un proiect pornit la inceputul pandemiei (aprilie 2020), cand ne-am gandit ca putem ajuta prin … limba engleza insasi. Astfel am lansat invitatia catre copiii cadrelor medicale care erau la datorie zi si noapte in spitale sa participe in mod gratuit la cursurile de limba engleza online organizate de noi. Asa am simtit ca intr-o anumita masura putem avea si noi grija de acesti medici, asistente si infirmiere, prin a avea grija de copiii lor, de fapt.

ShoeBox este un proiect ce se desfasoara an de an in luna decembrie, atunci cand ne oprim un moment din febra cumparaturilor pentru Sarbatori si ne intrebam daca vom primi un cadou de Craciun … Pentru multi dintre noi Craciunul inseamna, printre altele, familie, cadouri si bucurie impartasita. Exista, insa, si o alta lume, mai putin fericita. In cadrul acestui proiect reusim sa bucuram suflete de copii mai putin norocosi.

Atat de Simplu si Prim Ajutor sunt campanii realizate pentru si cu ajutorul Fundatiei Crucea Rosie, avand ca obiectiv implicarea in educatie si ajutorarea celor care care au nevoie de sustinerea noastra. Multumim inca o data comunitatii Flying Colours care a participat activ in campania “Atat de Simplu” care a avut scopul strangerii ghiozdanelor si rechizitelor pentru cei care aveau nevoie sa inceapa scoala intr-un mod decent. 

Campaniile pentru copiii defavorizati sunt actiuni recurente: oferim burse anuale celor care au nevoie de sustinere si facem ore de voluntariat. Parteneriatul cu Centrul de zi pentru copii „Sfanta Sofia” este un proiect pe termen lung, in care oferim sustinere elevilor cu risc de abandon scolar sau celor cu situatia la invatatura buna, dar fara posibilitati materiale care sa le permita studierea unei limbi straine sau sustinerea unor examene Cambridge.